Полигамия и хареми, липсата на образование и липса на права,

...
 Полигамия и хареми, липсата на образование и липса на права,
Коментари Харесай

Зад вратата на Харема: Какъв е истинският живот на арабските съпруги

 Полигамия и хареми, неналичието на обучение и липса на права, блестящи диаманти и хиджаб - животът на арабските съпруги е обкръжен от стандарти в очите на чужденците и постоянно става мъчно да се разграничи истината от митовете.
Какъв е същинският живот на красивите и загадъчни източни дами.

Уреден брак



Половината от браковете в арабските страни са уредени съгласно волята на родителите. И множеството хора мислят, че никой не пита момичето за мнение. Всъщност, в случай че бъдещата младоженка не харесва младоженеца, тя може да откаже предлагането.

Подписването на сватбен контракт е наложително. За разлика от останалата част на света, това е наложително предписание в арабските страни.

Арабските дами рядко се женят за мъже от други религии, тъй като те могат да бъдат депортирани от тяхната страна за подобен брак. Мъжете имат повече привилегии в тази обстановка и могат да се оженят за християнски и еврейски девойки. Но в този случай момичето няма да получи поданство и децата ще останат при татко си, в случй на бракоразвод.

Възрастта за омъжаване. В множеството арабски страни има минимална възраст за младоженци и булки, която е 18 години. Например, жителите на Тунис могат да се женят на 18 години съгласно закона, само че междинната възраст на булките е 25, а на младоженеца 30. Въпреки това в някои разрастващи се страни ранните бракове са към момента известни. В Саудитска Арабия и Йемен да вземем за пример множеството от девойките се женят преди 18-годишна възраст.

 

Сватбени церемонии



Традициите варират в другите страни, само че арабската младоженка и младоженецът честват своята женитба настрана.

" Мъжката женитба " може да се отпразнува в друг ден от сватбата на булката. Като предписание, това е доста просто: чай, кафе, вечеря и връзка с дълготрайност не повече от 4 часа. Сватбите на булките се честват доста по-пищно в огромна градска зала със сервитьори и художници.
" Женската женитба " е мотив булката да се появи в диаманти, дизайнерски обувки и вечерно облекло, тъй като нормално цялата тази хубост е скрита зад хиджаб (или абая) и воали. Това е повода, заради която единствено дами могат да участват на такава женитба. Мъжете не са допускани. Персоналът е единствено жена, в това число артисти, фотографи и диджеи. Ако някой прочут артист бъде поканен на тържеството, той няма да види нито булката, нито гостите, тъй като ще показва осъществяването си зад екран или в прилежащата стая.

Посещението на брачна половинка е оповестено авансово, с цел да могат всички дами да се покрият с хиджаби. Ако брачният партньор дойде със своите братя или татковци, тогава и булката е покрита с бяла абая, тъй като даже роднините на брачна половинка ѝ не могат да я видят хубостта си.
Забранено е да се показват неща, свързани с алкохол в арабската просвета, в това число вино и шампанско. Хората нормално показват разнообразни ръчно направени творби на изкуството, които могат да се употребяват в бъдещия дом на двойката. Също по този начин е неразрешено да се подаряват златни бижута и коприна за мъже.

Многоженство
Вижте цялостния текст на: Sofiapress.com

Виж всички публикации от Sofiapress.com-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР